گیاهان دارویی معجزه همدان

مجهزترین عطاری غرب کشور

مجهز به سیستم عرق گیری و روغن گیری در ظروف مسی
مجهز به سیستم عرق گیری و روغن گیری در ظروف مسی
گیاهان دارویی معجزه

اختلالات جنسي

اختلالات جنسي

 
 

 

 

 

آيا مي دانيد درحال حاضرحدود 40 درصد زوج های ايراني از اختلالات و ناتواني هاي حاد يا مزمن رنج مي برند؟ آيا مي دانيد مشكلات جنسي زنان و مردان يكي از پنج علت شايع طلاق در ايران است؟

اختلالات جنسي چيست؟

در هر مرحله از زندگي ممكن است تغييراتي در ميل و انگيزش نسبت به روابط زناشويي ايجاد شود.

بسياري از زنان در دوره‌اي از زندگي خود يك مشكل جنسي را تجربه مي‌كنند بر طبق آمار در آمريكا از هر ده نفر مرد سه نفر و از هر ده نفر زن چهار نفر داراي مشكلات جنسي هستند. برخي آمارها نشان مي‌دهد كه حداقل 4 نفر از هر10 زن يكي از انواع مشكلات جنسي را در طول زندگي تجربه مي‌كنند كه در اصطلاح پزشكي، به همه آنها " اختلال عملكرد جنسي" گفته مي‌شود. مهمترين مشكلات جنسي مردان شامل: انزال زودرس، اختلال در نعوظ، فقدان و يا كاهش ميل جنسي، انزال ديررس و زنان شامل :فقدان و يا كاهش ميل جنسي،مقاربت دردناك،اسپاسم عضلات صاف دهانه واژنوسابقه سواستفاده جنسيمي باشد.

مشكلات جنسي در زنان :

عوامل متعددي در ايجاد پاسخ جنسي زنان دخيل هستند از جمله فيزيولوژي، انگيزه‌ها، تجربه‌ها، باورها، روش زندگي و روابط كه اگر هركدام از اين اجزاء‌ دچار مشكل شود، مي‌تواند بر عملكرد جنسي و در پي آن روابط زناشويي تاثير منفي بگذارد. گاهي نارضايتي‌هاي بيان نشده در حضور اختلالات عملكرد جنسي مي‌تواند باعث تيرگي روابط زن و شوهر و حتي جدايي شود.

اختلال عملكرد جنسي در زنان به چند گروه تقسيم مي‌شود كه گاهي با هم تداخل پيدا مي‌كنند و همراه مي‌شوند. در اختلال ميل جنسي كه شايع‌ترين نوع اين اختلالات در زنان است، ميل جنسي كم يا قطع مي‌شود. نوع ديگري از اختلا‌لا‌ت كه در آن ممكن است ميل جنسي سر جاي خود باشد اما فرد قادر به حفظ و ادامه انگيزش جنسي نباشد و يا با وجود ميل به اين امر، تحريك نشود، اختلال انگيزش جنسي است.
در اختلال ارگاسميك با وجود تحريك و انگيزش كافي زن نمي‌تواند به اوج لذت جنسي (ارگاسم) برسد. اگر زني دچار انقباض غيرارادي عضله مهبل (واژينسيموس) يا درد آلت تناسلي قبل، بعد ياهنگام مقاربت شود، دچار اختلال درد جنسي شده است. اگر چه اختلال عملكرد جنسي در زنان در تمام سنين ممكن است رخ دهد اما بيشتر در زمان عدم تعادل هورموني مانند بارداري، بعد از زايمان (شيردهي) و پيش از يائسگي شايع است. گاهي هم بيماري‌هاي جدي مانند سرطان، عامل اين اختلال است.

وقتي كه هر كدام از انواع مشكلات ذكر شده در روابط زناشويي به حدي تكرار يا تداوم مي‌يابد كه باعث آزار و اذيت مي‌شود، بايد براي بررسي علل فيزيكي و رواني به پزشك مراجعه كرد.

گاهي معالجه اين اختلال نياز به دارو دارد اما در اغلب موارد درمان بدون نياز به دارو انجام مي‌شود. ابتدا بايد با بهبود روابط بين خود و همسرتان، سلامت جنسي را تامين كنيد. براي رسيدن به اين هدف: روابط خوبي با همسرتان داشته باشيد. رابطه صادقانه و راحت با همسر مي‌تواند در پيشرفت انگيزش و صميمت كمك كند. بعضي زوج‌ها هيچ‌گاه راجع به مشكلات خود در روابط زناشويي با هم صحبت نمي‌كنند در صورتي كه صحبت درباره آنچه ايجاد احساس خوب يا بد در فرد مي‌كند مي‌تواند به بهبود آن كمك كند.
مي‌توانيد از كتاب‌هاي موجود يا پيشنهادات پزشك كمك بگيريد تا در ميزان ميل جنسي خود و همسرتان تعادل برقرار كنيد. تغييرات سلامت ساز در زندگي خود ايجاد كنيد. ورزش منظم و اوقات كافي براي تفريح و استراحت را فراموش نكنيد. مصرف سيگار و الكل با ايجاد محدوديت و كاهش جريان خون اعضاي تناسلي مي‌تواند باعث كاهش انگيزش شود. ورزش‌هاي منظم هوازي مي‌تواند بُنيه شما را قوي و روحيه‌تان را شاداب نگه دارد. ياد بگيريد كه استرس‌هاي روزانه زندگي را با تمركز از ذهن و بدنتان خارج كنيد.

برخي ازمشكلات شايع درزير مورد بحث قرارگرفته است.

ديسپارونی (آميزش دردناک):


ديسپارونی حالتی است که فرد در هنگام آميزش دچار درد ميشود. اين درد ممکن است در بدو ورود آلت مردانه به مهبل يا در مراحل مختلف در طول دخول ايجاد شود. اين حالت درجات متفاوتی دارد و نسبت به اينکه در چه زمانی پس از شروع نزديکی و در کجا فرد احساس درد می کند، دلايل و درمانهای متفاوتی دارد.يکی از دلايل شايع درد هنگام آميزش برای زنان خشکی مهبل است. اگر خانم به هر دليل آمادگی دخول را نداشته باشد، اين عمل می تواند بسيار دردناک باشد. از دلايل ديگر ديسپارونی يا آميزش دردناک، می توان به جراحات و ضربه هايی که در طول زمان به دستگاه تناسلی خارجی وارد شده، سابقه آزار جنسی، دوران پس از زايمان، دوران عادت ماهانه، بيماری های ناحيه تناسلی و برخی از سرطانهايی که اعصاب آن منطقه را تحت تخريب قرار داده و نيز بيماری های مقاربتی درمان نشده اشاره کرد.

مدت زماني که زوج ها برای پيش نوازی صرف می کنند، صرفا جنبه عاطفی ندارد. طي اين مدت در بدن زنی که برای داشتن رابطه جنسی آماده ميشود، تغييراتی صورت می گيرد که دخول را ساده تر می کند. علت اين است که بدن زنان طوری طراحی شده که در هنگام دخول حداکثر آمادگی را برای باردار شدن فراهم کند، بنابراين وقتی که خانمی آمادگی لازم را بر اثر پيش نوازی پيدا می کند، رحمش به سمت بالا کشيده می شود و اين کار به طول مهبل اضافه می کند تا توانايی گنجايش آلت مردانه را داشته باشد .

واژينيسموس :

عبارت است ازانقباض دردناک و غيرارادی ماهيچه های واژن به هنگام دخول .
در اين حالت هرگونه دخولی به واژن به شدت دردناک و حتی غيرممکن است . در اين مواقع معاينات زنان و زايمان هم با مشکل روبرو می شود چون بيمار حتی از فکر اينکه وسيله معاينه به مهبل وی وارد شود وحشت دارد.
چون اين اختلال جزو گروه اختلالات مربوط به درد است و تعريف هر فرد در مورد ميزان دردی که تجربه می کند با فرد ديگر متفاوت است، بنابراين نحوه برخورد پزشک و اطرافيان اين افراد در طول مدت درمان نقش بسزايی دارد.
اولين مرحله در درمان اين اختلال باور کردن مريض و احساس درد وی است. پس از آن پزشک يا روان درمانگر جنسی به همراهی شريک جنسی فرد درمان را شروع می کنند. به اين صورت که فرد يک سری ابزاری را دريافت می کند که مانند انگشت است و معمولا از اندازه انگشت سبابه تا اندازه آلت مردانه بتدریج افزایش می یابد.

نرسيدن به اوج لذت جنسی (ارگاسم):
اين اختلال به حالتی گفته ميشود که رسيدن فرد به اوج لذت جنسی با تاخير توام باشد و يا اينکه فرد اصلا اوج لذت جنسی را تجربه نکند. اين حالت کم و بيش در زنان اکثر مناطق جهان ديده می شود. دليل اين مسئله آن است که دختران از کودکی به حجب و حيا تشويق می شوند. زمانی که همان دختر وارد رابطه می شود و حالا به عنوان يک زن و شريک جنسی هم بايد وظايفی را انجام بدهد، شکستن حريمی که در آن در ساعاتی از شبانه روز فرد بايد حجب و حيا را کنار گذاشته و از رابطه جنسی با همسرش لذت ببرد خيلی دشوار است.

کاهش ميل جنسی:


در مطالعات انجام شده و مشاهدات بالينی در آمريکای شمالی بيشترين دليل مراجعه در بين خانمهای ۱۸ تا ۵۹ ساله را اين اختلال تشکيل می دهد.
کاهش ميل جنسی بر اثر عصبانيت و ناراضی بودن فرد از کل رابطه، خستگی و استرس ممکن است به وجود آيد. در اين مورد همدلی زوج ها و حمايتشان از هم می تواند راه گشا باشد.

اختلالات عملکرد جنسی مردان
اختلال عملکرد جنسی در مردان, به عدم توانائی در رسیدن به رابطه رضایت بخش جنسی اطلاق می گردد. ممکن است ناشی ازناکافی بودن نعوظ، اشکال در ریخته شدن مایع منی به مجرای پروستاتیک و یا اشکال در انزال باشد.

ناتوانی جنسی در مردان شامل انواع زیر است:


اشکال در نعوظ:

به معنی عدم توانائی در ایجاد و حفظ نعوظ سفت به مدت كافي جهت انجام عمل مقاربت بوده که امکان دخول به واژن و رابطه رضایت بخش جنسی را نمیدهد . در امريكا بيست ميليون نفر مشكلات نعوظ را تجربه كرده اند .در اغلب مردها گاه گاهي اشكالات در نعوظ تجربه مي شود ولي اگر مكررا اتفاق افتد احتياج به درمان دارد.


انزال زودرس:

به انزال کنترل نشده قبل یا مدت کوتاهی بعد از ورود آلت به واژن اطلاق می شود. حدود يك سوم مردان در امريكا اين مسئله را تجربه كرده اند. انزال زودرس اغلب بخاطرآگاهي نداشتن از مكانيسم هاي حسي و نقاطحساس بدن است . دو شريك جنسي بايديكديگر را بشناسند .اغلب اين افراد مسائل روانشاسي عمده اي ندارند بعضي از اين دلايل عبارتند از: اضطراب، هيجان، تجربه هاي منفي مانند استمنائ سريع ،روابط جنسي نامشروع و غيره. به كمك درمان هاي روانشناسي جنسي هشتاد تا نود درصد اين مردان بهبود مي يابند.


انزال برگشتی:

به معنی برگشت مایع منی به داخل مثانه در حین انزال بوده و ناشی از نارسائی مکانیسم گردن مثانه است

فقدان و يا كاهش ميل جنسي :دلايل كاهش يا فقدان ميل جنسي در هر دو جنس عبارتند از : دلايل روانشناسي مانند هيجان،اضطراب ، ترس از ناتواني و ترس از انتقاد ، سابقه سوء استفاده جنسي، مشكلات شخص با اطرافيان بخصوص همسر، براورده نكردن انتظارات فرد توسط شريك جنسي و غيره.