گیاهان دارویی معجزه همدان

مجهزترین عطاری غرب کشور

مجهز به سیستم عرق گیری و روغن گیری در ظروف مسی
مجهز به سیستم عرق گیری و روغن گیری در ظروف مسی
گیاهان دارویی معجزه

مضرات گوشت ماهی!

مضرات گوشت ماهی!

ماهی‌ها پاک کنندگان رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و اقیانوس‌ها هستند. ماهی‌ها توانایی قابل توجهی برای بلعیدن آلودگی‌های آب‌ها دارند. در چند دهه‌ی اخیر، انسان مقادیر بسیار زیادی از مواد آلاینده و سموم را وارد محیط زیست و بخصوص آب‌ها کرده است. مواد شیمیایی سمی معمولا توسط ماهی‌ها بلعیده شده و تا آخر حیات ماهی در بدن او نگاه داشته می‌شود.
چرا ماهی‌های دریا آلوده هستند؟
زیرا ما دریا را آلوده می‌کنیم. ساده‌ترین شکل‌های زندگی دریایی محتوی مواد شیمیایی آلاینده می‌شوند و در همه‌ی آب‌ها غوطه‌ور می‌گردند. ماهی‌های کوچک آن‌ها را می‌خورند و ماهی‌های بزرگتر ماهی‌های کوچکتر که بدنشان مملو از این آلاینده‌ها شده مصرف می‌کنند. نهایتا انسان ماهی‌های بزرگ را صید کرده و به مصرف می‌رساند که دارای مقادیر زیادی آلودگی در خود می‌باشند.

 

 

  • «ریچارد گاست» Richard Gossett از محققین برنامه تحقیقات آب‌های ساحلی کالیفرنیای جنوبی خاطرنشان می‌کند که افرادی که بطور منظم ماهی می‌خورند مقدار DDT خونشان ۵ برابر افرادی است که منظم ماهی نمی‌خورند.
  • ماده متیل مرکوری Methyl Mercury که در همه‌ی ماهی‌های اقیانوس وجود دارد، یکی از سمی‌ترین موادی است که بطور طبیعی روی زمین وجود دارد. جیوه یک نوروتوکسین است و به مغز و سیستم عصبی آسیب می‌زند. در حالی که قسمت اعظم آب‌های تازه‌ی ما آلوده به مقادیر زیادی سرب، جیوه و مواد شیمیایی است معقول آن است که از فرآورده‌های دریایی بگذریم.
  • سالانه هزاران نفر در دنیا قربانی بیماری‌هایی می‌شوند که توسط خوردن ماهی‌های آلوده به مواد سمی ایجاد گردیده‌اند. از این روی تعریف جدید ماهی ممکن است این باشد: مخلوطی از پروتئین و چربی با چاشنی مواد شیمیایی سمی. به علاوه‌، انواع کرم‌های انگلی گرد می‌تواند در ماهی‌ها یافت شود که به علت شفافیت تشخیص آن‌ها مشکل است.
  • به علت اینکه ماهیگیر هرچه به ساحل نزدیک‌تر باشد ماهی کمتری صید می‌کند ماهیگیران مجبورند جلوتر و جلوتر بروند و به طور متوسط ۴ تا ۲۰ روز روی آب‌ها باقی می‌مانند. ماهی‌ها صید شده در این مدت در جای مخصوص قایق انبار می‌شوند و این کپه‌های سنگین وزن ماهی باعث می‌شود روده‌های ماهی‌های زیرین تخلیه شده و به زودی به یک سوپ آبکی مدفوعی که حاوی مقادیر بالایی باکتریست تبدیل شوند. این میکروبهای روده فاسد شدن ماهی‌ها را تسریع می‌کنند. بنابراین هنگامی که ماهی‌ها در قایق تلمبار می‌شوند صیادان مجبورند مواد نگهدارنده شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌های مختلف به آن‌ها اسپری نمایند تا از تخریب و فاسد شدن آن‌ها جلوگیری شود و این آن چیزی است که وارد بشقاب غذای ما می‌گردد.
  • ماهی‌ها تا یک ساعت بعد از صید شدن زنده می‌مانند. در طی این مدت زمان خفگی، ماهی‌ها دچار اضطراب شدید می‌شوند و نسوج بدنشان پر از مواد شیمیایی مترشحه در نتیجه ترس، می‌گردد.
  • ماهی سریع‌تر از هر حیوان دیگر متلاشی، تجزیه و فاسد می‌گردد. اگر شما یک ماهی را در محیط بیرون در دمای ۲۷درجه قرار بدهید و ۳ تا ۴ ساعت بعد برگردید می‌توانید بوی زننده‌ی تعفن را احساس کنید. می‌توان تصور کرد که همین ماهی در روده با دمای ۳۷ درجه (۱۰ درجه بالاتر) چه اتفاقاتی برایش رخ می‌دهد.
  • چون ماهی حاوی مقادیر زیادی پروتئین است هربار که شما یک تکه ماهی می‌خورید مقادیری کلسیم باارزش از بدن شما خراج می‌گردد.
  • ماهی نیز همانند باقی مواد حیوانی فاقد کربوهیدرات و فیبر است که برای سلامت بسیار با ارزش و ضروری هستند.
  • انواع باکتری‌هایی که همراه ماهی وارد فریزر شما می‌شوند در محیط‌های سرد می‌توانند زندگی کنند و در فریزر شما تکثیر شوند. به همین خاطر است که شما نمی‌توانید ماهی را برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.
  • اکثر مردم بر این باورند که ماهی غذایی سالم بوده و دارای روغن امگا۳ است که برای قلب و جریان خون مفید است. اما نگاهی دقیق‌تر بر مقالات علمی مطلبی دیگر را گوشزد می‌کند: یک بررسی طولانی مدت و وسیع که توسط مایکل بر M. L. Burr و همکارانش از دانشکده پزشکی دانشگاه ولز انجام شد گزارش داد که مردانی که درد قفسه سینه داشته باشند و این درد توسط بیماری قلبی ایجاد شده باشد وقتی که کپسول‌های روغن ماهی مصرف کنند خطر حمله قلبی برای آنها بیشتر می‌شود.
  • ماهی‌ها و غذاهای دریایی دارای مقادیر عمده‌ای از چربی هستند که شامل کلسترول نیز می‌شود. میگو دو برابر گوشت گاو کلسترول دارد و ۸۵ گرم ماهی غزل‌آلا به اندازه ۸۵ گرم جوجه یا استیک گاو چربی دارد.
  • ماهی‌ها باکتری‌های بسیاری را که در دماهای پایین‌تر رشد می‌کنند در خود پرورش می‌دهند. مانند باکتری‌هایی که در یخچال‌ها یافت می‌شود. به همین خاطر است که بوی زننده و تند فاسد شدن (یا همان بوی تند ماهی مانند) از ماهی فروشی ها به مشام می‌رسد. از این پس که از جلوی یک ماهی‌ فروشی رد می‌شدید به خاطر بیاورید که این بو شاخصی است که نشان می‌دهد باکتری‌ها شروع به تکثیر کرده و اقدام به تجزیه و تفکیک عناصر در ماهی نموده‌اند.
  • تجزیه سریع باکتریایی ماهی (که مسبب بوی تند ماهی است) شامل تجزیه روغن امگا۳ نیز می‌شود و از زمانی که این فرایند تجزیه و فاسد کننده در بدن ماهی آغاز می گردد روغن‌های امگا۳ نه تنها بی استفاده می‌گردند بلکه شروع به آزاد نمودن رادیکال‌های آزاد می‌کنند. این عمر منجر به بیماری‌های گسترده‌ای می‌شود. حقیقت این است که روغن امگا۳ بطور بسیار سالم‌تر در گیاهانی مثل بذر کتان، گردو و دیگر دانه‌های روغنی یافت می‌شود که به همراه خود چربی اشباع، کلسترول و پروتئین مازاد ندارند. این روغن‌های گیاهی به آسانی روغن ماهی به رادیکال‌های آزاد تجزیه نمی‌شوند.
  • بررسی اخیر که در مجله تخصصی قلب شناسی امریکا منتشر شده گزارش می‌دهد که ماهی آنطور که اغلب مصرف‌کنندگان باور دارند برای سلامتی مفید نیست. این بررسی اظهار می‌دارد که مصرف ماهی سلامت قلب یا بیماری قلبی را بهبود نمی‌بخشد.

 

ماهی‌های پرورشی

 

  • ماهی‌های پرورشی نیز وضع بهتری ندارند. امروزه بیشتر ماهی‌هایی که در بازار به فروش می‌رسند ماهی‌های پرورشی هستند. این ماهی‌ها در حوضچه‌هایی پرورش داده می‌شوند که از نظر میزان فضا بسیار تنگ و کوچک می‌باشند. بطوری که ماهی‌ها حتی نمی‌توانند در این استخرها به راحتی شنا کنند. در نتیجه ماهی‌ها از فضولات یکدیگر استفاده کرده و مواد سمی و آلوده را تا زمان مرگ در عضلات خود انباشته می‌کنند.
  • فضولات این ماهی‌ها پس از هر دوره فروش اغلب به دریاها و رودخانه‌ها بازمی‌گردد و محیط زیست را آلوده‌ می‌کند. پس هربار که ماهی پرورشی می‌خرید از صنعتی پشتیبانی می‌کنید که به محیط زیست آسیب می‌رساند.
  • یک ماده رنگی شیمیایی و مصنوعی به اسم Canthaxanthin در پرورش غزل‌آلا استفاده می‌شود تا بتواند گوشت ماهی را صورتی یا قرمز رنگ جلوه دهد. دلیل آن این است که ماهی‌هایی که در اسارت به سر می‌برند به علت کمبود تحرک گوشتشان به رنگ خاکستری در می‌آید و این امر در فروش آن‌ها تأثیر منفی دارد. پرورش دهندگان غزل آلا می‌توانند شدت رنگ ماهی خود را انتخاب کنند. این ماده شیمیایی رنگی بخاطر آسیبی که به شبکیه چشم می‌زد ممنوع شد و از بازار پس گرفته شد. امکان اینکه عده‌ای سودجو هنوز از این مواد در پروش ماهی استفاده کنند وجود دارد.
  • بسیار سخت است بتوانید ماهی‌ای گیر بیاورید که در معرض آلودگی قرار نگرفته باشد.
  • کمبود تحرک در هر موجود زنده‌ای (حیوان و انسان) باعث چاقی و بیماری می‌شود. کمبود تحرک ماهی‌های پرورشی آنها را بسیار سریع به وزن دلخواه پرورش‌دهندگان می‌رساند ولی این امر الزاما به معنای سالم بودن گوشت بدن این ماهی‌ها نیست. گوشتی که خود سالم نیست چطور می‌تواند سلامتی را برای بدن کسی که آن را مصرف می‌کند به همراه بیاورد.